Finansministern tänjer på sanningen. | Sverigedemokraterna i Karlsborg
Välkommen till SD Karlsborg

Finansministern tänjer på sanningen.

Finansministern tänjer på sanningen.
Nu ska Karlsborgs kommun liksom övriga kommuner i landet äntligen få betalt för sina insatser när det gäller de ensamkommande ”barnen”. Det framgår av en intervju i bla SVT den 6 april med vår Finansminister.
Det finns en intressant detalj i intervjun. När journalisten frågar var de 4,9 miljarderna kommer ifrån får han till svar av Finansministern att Sverige har stora överskott i statsfinanserna. Då ställer journalisten en kontrollfråga: ”Är det något annat som fått stryka på foten pga detta?”. Svaret blir ”nej”.
Jag undrar om Sveriges ca 340.000 fattigpensionärer är beredda att hålla med Magdalena Andersson. Eller de hemlösa pensionärer som man samma dag hade ett reportage om i SVT. Både antalet fattigpensionärer och hemlösa pensionärer ökar i antal.
2016 var kostnaden för att lyfta Sveriges fattigpensionärer till EU:s fattigdomsgräns ca 4,5 miljarder. Något ”överskott” för att förändra deras livssituation finns uppenbarligen inte hos den röd/gröna regeringen. De får fortsätta sina liv där man tex inte har råd med att lösa ut sina mediciner eller i värsta fall ens behålla sin bostad.
Vår finansminister tänjer på sanningen när hon påstår att det finns ett överskott att ta av. Den enkla sanningen är att regeringen inte prioriterar våra fattigpensionärer och inte heller våra funktionshindrade, som nu i många fall får se sin assistansersättning indragen. För regeringen är det viktigare att kunna fortsätta med sin ansvarslösa invandringspolitik.

Stefan Hallberg
Sverigedemokraterna Karlsborg